joi, 26 noiembrie 2009

paste cu sunca si ciuperci

Aseara aveam nevoie de o mancare rapida si usoara,(si multa)si m-am gandit la niste paste.....si cum mie niciodata nu-mi ies sosurile la fel am mai facut un sos inedit si bun(Floricel "crapa"ca mancase prea mult)si hai sa etalez reteta ca vorba lunga saracia omului!Si mi-au trebuit cam pentru 6 portii urmatoarele:
  • 1 cutie de paste Barilla
  • 300 g sunca presata de porc
  • 1 plic Maggi Spaghetti Milanese
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 ardei grasi(1 verde si 1 rosu)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 lingurita pasta de ardei Eros Pista
  • ulei de masline, sare, piper, apa
  • 1 rosie, masline negre si patrunjel pentru ornare 

Si hai sa ne apucam de treaba! Spalam bine ardeii,morcovul ,si ii taiem bucati apoi curatam ceapa si usturoiul si si le maruntim, le aruncam toate in blender si le maruntim. Punem uleiul de masline in tigaie la incins si punem mixul din blender la calit:D(o sa fie cam apos) lasam sa scada binisor pana e aproape facut, adaugam sunca taiata marunt si lasam putin la calit pe urma mai adaugam apa cat sa cuprinda legumele:D si mai lasam la fiert la foc mic, cand e aproape gata(culoarea e schimbata) adaugam plicul de la Maggi si mai adaugam apa cam la ochi(sa iasa un sos consistent:D-  dar nu foarte) si mai lasam sa fiarba ,la final aruncam ciupercile stoarse din conserva si macinam piperul proaspat peste sos, si ca putina picanterie adaugam o lingurita de pasta de ardei(e extrem de hot - iute :D ai nevoie de pompieri !!!).Pastele se fierb conform instructiiunilor de pe pachet. Am servit cu vin alb sec Gaio Sicilia din 2006 (de la Kaufland :D).Va urez spor la lucru, mai ales ca Floricel spunea ca azi ii pregateste la Milly paste in camin:D

Un comentariu:

  1. Foarte foarte bun , am mancat doua farfurii si abia a ma ramas loc pt pere :P
    Asa bine au alunecat pastele cu sos-ul pe gat si a fost bun si vinul
    pe final desi sosul a fost perfect :*

    RăspundețiȘtergere