miercuri, 2 decembrie 2009

tocanita picanta cu cartofi si carnati

cum imi mai ramasese carnat in frigider m-am gandit sa fac o mancarica de cartofi...ceea ce nu-mi iese tot timpul la fel:D si cum se face rapid....m-am pus la treaba cu:
  • aproximativ 700 g carnat de casa atat crud cat si afumat :)
  • vreo 10 - 12 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • ulei, sare, piper, foi de dafin, apa, pasta de ardei iute Eros Pista si pasta de gulyas picanta(foaaarte)
Am curatat legumele....pe care le-am taiat cat de cat marunt...si le-am pus la calit in ulei...Dupa ce s-au rumenit legumele am pus carnatul la calit taiat in bucati mici :) si l-am lasat sa se patrunda foarte bine cu legumele si am adaugat o lingurita de pasta de ardei picanta si am pus apa cat sa acopere carnatul :), cand au fost aproape fierti carnatii am pus si cartofii curatati si taiati cubulete si am mai completat cu apa cam pana la nivelul cartofilor...si am pus frunzele de dafin si am lasat sa fiarba si sa se patrunda bine la foc mic...la sfarsit cand totul este fiert punem si pasta de gulyas :D vreo 2 linguri si sarea si piperul dupa gustul fiecaruia si uitasem de o mana zdravana de patrunjel verde tocat :D Merg foarte bine cu ardei cu varza murata si paine proaspata :D ca cea de casa:D S-aveti pofta! In a 2-a poza am pus si un pahar de vin de casa de la bunicu :D

Un comentariu: