marți, 6 octombrie 2009

paste a la mine

am facut ieri paste, pentru ca sunt si usor de facut , si economice si am folosit cam ce aveam in frigider pentru sos: vreo 3 cepe rosii mici, 150 de grame de salam picant campofrio, 400 ml de bulion de rosii, cam 3-4 linguri de zacusca de vinete si niste masline verzi umplute cu gogosari, cateva linguri de ulei, boabe de piper rosu, piper negru, sare, oregano, salvie, patrunjel, boia de ardei dulce si chilli :) (imi place sa condimentez).
am taiat cepele marunt si salamul felii, si le-am calit in ulei,am adaugat boiaua si bulionul de rosii lasandu-le sa dea un clocot, pe urma am adaugat condimentele si la final zacusca si maslinele si le-am mai lasat sa fiarba putin.
ca spaghetti le folosesc pe cele de la barilla desi au un pret destul de marisor, in 5 minute au fost fierte.
am adaugat peste spaghetti sosul si in farfuria mea nu am ezitat sa imi pun niste bucatele de branza de capra in ulei si condimente Patros ;), iar prietenul si-a decorat farfuria cu parmezan ;)

2 comentarii:

  1. geniale pastele , cu branza se balanseaza foarte bine alunecarea usoara , se poate stropi cu un pic de vin alb si sec , merge si demi-sec

    RăspundețiȘtergere